Walloxen - Den som väntar på något gott

På Sisyfosgruppen tycker vi om kontraster och en av våra specialiteter är att låta gammalt möta nytt. Nu tänker vi ta det ett steg längre. I Knivsta, en av Sveriges mest expansiva kommuner, planerar vi nu för ett projekt som kommer att utmana oss alla. Vid den vackra sjön Walloxen planerar vi för ett nytt område runt den idag befintliga skolverksamhet som bedrivs av Margarethaskolan.

Skolverksamheten ska inte bara fortsätta. Vi ska få den att blomstra genom att låta eleverna vara med och bestämma hur deras skola ska se ut. I tillägg till det ska vi addera ett äldreboende som bedrivs sida vid sida med skolverksamheten. Vi tror nämligen att de kan befrukta varandra. Föreställ er de samtal som sker runt lunchtid när generationer möts över en måltid. Föreställ er att ungdomarna kan ge energi till de lite äldre. Föreställ er att de äldre kan ge ungdomarna lite goda perspektiv på livet.

I tillägg till skola och äldreboende kommer det finnas plats för såväl andra verksamheter som boenden. Räkna med att projektet börjar ta form under 2018.

Läs boken om projektet